Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ordine în "autogara" de la Catedrală
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 3 Martie 2010

Întâlnirea programată miercuri dimineaţa în sala de şedinţe a Primăriei cu reprezentanţii firmelor de transport judeţean nu a fost lipsită de tensiuni.

Mărul discordiei a fost şi de această dată staţia intermediară de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, care "s-a transformat într-un minifocar de infecţie", vorba viceprimarului Adrian Albu.

 

Înfiinţarea staţiei de lângă Catedrala Ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului" a declanşat un conflict verbal între locatarii din zonă şi Primărie, fiind trimise numeroase sesizări privind mizeria lăsată de călători.

 

Pentru a rezolva măcar pe jumătate această problemă, s-a luat decizia ca poliţiştii comunitari să monitorizeze 24 de ore din 24 staţia respectivă, data de 15 martie fiind "ultimatumul" dat de autorităţi pentru ca operatorii de transport să nu mai staţioneze decât maxim zece minute, în caz contrar se va lăsa cu amenzi.

 

"Oricum, deranjul va rămâne. Se strică toată zona verde, e aproape de centrul oraşului, iar noi permitem asta? Staţia trebuia să fie provizorie acolo, dar presiunea călătorilor şi a primarilor din judeţ e mare. Deocamdată, încercăm să vedem cum se vor comporta şoferii" - a spus viceprimarul.

 

Şeful Poliţiei Comunitare, Florian Găzdac, a precizat că agenţii săi au fost trimişi şi până acum să supravegheze zona respectivă, însă de acum înainte se va monitoriza prin metode specifice durata staţionării. Prin urmare, un mijloc de transport nu va putea staţiona mai mult de zece minute, nu se va putea staţiona între orele 24.00-05.00 şi nu se va mai permite staţionarea pe bulevard.

 

Aşa cum era de aşteptat, unii reprezentanţi ai firmelor de transport persoane au avut şi ei revendicările lor.

Patronul firmei "Exclusiv" a cerut ca autorităţile să se implice în prinderea "pelicanilor", care îi fură din clientelă, înregistrând pierderi uriaşe. "Ei spun că mai câştigă o pâine pe zi, dar e o adevărată industrie acolo" - a spus transportatorul.

Acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de taxa de 3.000 euro pe lună percepută de patronul Beniamin Kira, pentru staţionarea în autogara "Orizont", afirmând că, decât să plătească aceşti bani, mai bine îşi face el singur o autogară cu cinci peroane.

 

Şi reprezentantul firmei "Daniseb" a cerut ca organele abilitate să-i controleze mai des pe şoferii "rechini", în condiţiile în care ei nu plătesc nici o taxă la stat. "Eu nu am avut voie să iau clienţii din parcarea de lângă Piaţa Mare, dar văd că pelicanii stau acolo bine mersi" - s-a plâns acesta.

Viceprimarul Adrian Albu îi va convoca în cursul săptămânii viitoare pe operatorii de transport pentru o nouă rundă de discuţii. 

2046 vizite
Distribuie pe